Friday 12 October 2007

Πράγα -2

ο καθεδρικός του Αγίου Βίτο


στο bistrot "Ακρόπολις" ο έγχρωμος κράχτης

Η πόλη από το μοναδικό λόφο όπου βρίσκεται το ανάκτορο και ο καθεδρικός


από τη γειτονιά των αλχημιστών

εσωτερικό του παλατιού

δρόμος της παλιάς πόλης


Κάρλοβι-Βάρι, γνωστό για τα spa και το κινηματογραφικό του φεστιβάλ



Στο μουσείο Κάφκα



Ηταν αρχές καλοκαιριού που είχα αρχίσει να σας γράφω για τα ταξίδια εκείνης της εποχής. Συνέβησαν πολλά δυσάρεστα και σε συνδυασμό με την αργή σύνδεση στο εξοχικό, σταμάτησα. Μετά, με το ημερολογιακό Φθινόπωρο έπεσε και πολύ δουλειά, η ζέστη σε συνδυασμό με την υγρασία μ΄ έχει διαλύσει, δεν μπορούσα να γράψω. Απόψε δρόσισε λιγάκι, προχώρησε και η δουλειά, έτσι λέω να πιάσω το κουβάρι από την αρχή και να σας βάλω λίγες εικόνες από Πράγα. Δεν θα γράψω πολλά λόγια, ένα καλό γούστο και μια φροντίδα για την πόλη ήταν εμφανή παντού, είναι μια όμορφη πόλη και παρά το ότι μου κλέψανε το πορτοφόλι έφυγα με καλές αναμνήσεις,. Να ναι καλά η Χριστίνα που με χρηματοδότησε, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα έμενα ταπί, χωρίς κάρτες, μόνη σε μια ξένη χώρα. Μόνη μου ελπίδα η πρεσβεία που δεν είχα προνοήσει να έχω και πρόχειρο το τηλέφωνό της. Πράγμα που φρόντισα να κάνω στο επόμενο ταξίδι, στη Βαρκελώνη. Απολαύστε χωρίς πολλά λόγια την ήρεμη Πράγα, που όμως έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αυτοκτονιών στην Ευρώπη.

5 comments:

Suspect said...

ωραιες φωτογραφιες!

So_Far said...

Την πέτυχα στις αλλαγές την Πράγα για πρώτη φορά. ΑΠό τότε έχω πάει άλλες τρεις φορές και δεν απορώ με τις αυτοκτονίες τους. Είναι μυστήριοι οι Τσέχοι μόνιμα πιεσμένοι είτε από Γερμανούς και Αυστριακούς τώρα, είτε από Ρώσους παλιότερα..
Κάτι έχω αρχίσει να καταλαβαίνω από την ψυχολογία τους νομίζω..

Aurora* said...

@ suspect
Σε ευχαριστώ αν και δεν είναι από τις καλύτερες, η βροχή και η κλοπή μου είχαν χαλάσει τη διάθεση για καλά πράγματα

Aurora* said...

@ so_far
Οι Τσέχοι, όπως φαίνεται από τα κτίρια και την παιδεία τους, πρέπει να είχαν ζήσει μέρες μεγάλης ακμής. Κι έπειτα ήλθαν τα οικονομικά προβλήματα που σε συνδυασμό με το πολύ κρύο τους φέρνουν κατάθλιψη. Με εντυπωσίασε η φιλοζωία τους, σε καμιά χώρα δεν έχω δει τόσα σκυλιά σε μετρό και τρόλευ. Εσυ?

So_Far said...

Όχι. Αλλά δεν απορώ. Είναι ένας ωραίος λαός με ευγένεια αλλά που επικοινωνεί πολύ δύσκολα με τον διπλανό του. Αν βγήκες έξω, βράδυ, μπορεί και να το παρατήρησες. Ενώ δεν έχουν την κρυαμάρα των Γερμανών, ενώ δεν έχουν την εκδηλωτικότητα των Ιταλών, βρίσκονται στη μέση σαν μόνιμα καταπιεσμένοι. Ε, τα σκυλιά είναι μία κάποια λύση