Wednesday 5 September 2007

Καταιγίδα

Ωραία που είναι!! Φυσάει, βροντάει και αρχίζει να βρέχει. Μια βροχή που την περίμενα καιρό, να ξεπλύνει αυτό το άθλιο καλοκαίρι μου, που όλα πήγαν στραβά. Να ξεπλύνει τη στάχτη από τα μάτια μου και να σβύσει και τις τελευταίες φωτιές. Να δροσίσει να πήξει πάλι το μυαλό μας, έτσι ζελέ που ηταν δεν μπορούσα να δουλέψω.
Ομως... παραφυσάει, τον ακούω να πετάει εμπορεύματα, η βροχή με ριπές να χτυπάει τα τζάμια.., ε, δεν είπαμε να μας πνίξει. Να βρέξει να ξεπλυθούνε οι καλοκαιρινές εικόνες και μνήμες ήθελα, πλημμύρες θα μας εύρουν.
Μα σε τι τόπο ζούμε? Αν εξαιρέσεις την Κίνα, όπου αλλού κι αν έχω πάει είναι καλύτερα. Που το βρήκαν το παραμύθι ότι ζούμε στην ωραιότερη χώρα? Στην προχειρότερη ναι. Αντε, μην γκρινιάζω, ας αρκεστώ στο ότι θα πλυθούν οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια που μήνες τώρα αυτό περίμεναν. Κι ας ευχηθώ οι καμένοι να μην πνιγούν από τα αμμώδη εδάφη που θα κατολισθήσουν μετά βεβαιότητας.
Εσάς σας αρέσουν τα πρωτοβρόχια?

11 comments:

So_Far said...

Καλό φθινόπωψρο aurora* !!
Σαν λάτρης του φθινοπώρου και του χειμώνα, είναι επόμενο να μου αρέσει η βροχή, ειδικά τα πρωτοβρόχια...
Στην Πάτρα σας ψιλοέπνιξε από ό,τι άκουσα στο ραδιόφωνο...
Αν είχαμε και προληπτικά μέτρα στοιχειώδη για τις βροχές, θα μπορούσαμε να τις απολαύσουμε κιόλας..

Aurora* said...

so_far το καλοκαίρι κακά τα ψέματα δεν βγαίνει δουλειά. Κι αυτό με αγχώνει. Εδω ναι ψιλοπνιγήκαμε γιατί οι υπόνομοι είχαν καλυφθεί με νάυλον γιατί μυρίζουν το καλοκαίρι. Η πρώτη βροχή τους βρίσκει πάντα κλειστούς. Δεν απορώ για τίποτα πια σε αυτόν τον τόπο. Η κοινή λογική έχει πάει περίπατο κι έχασε το δρόμο για το γυρισμό.

Κι αντε να μη σε χάνουμε

Suspect said...

προσπαθω να βγω απο το ψυχολογικο αδιεξοδο, αλλα δε μπορω να θυμηθω
απο που μπηκα.

μελονικος said...

Πριν 30 χρόνια στο τριεθνές. Ηλεία, Αχαΐα, Αρκαδία. Ερύμανθος κάτω από τον Ωλονό. Ένα βαρύ σύννεφο κατέβηκε μέχρι τη γη και άρχισε να ψιλοβρέχει.
Μια βροχή γλυκιά, συνεχείς. Μου ήρθε στο μυαλό η θεογονία του Ησίοδου.
Πέρασα όλη τη μέρα μου σε μια σπηλιά να βλέπω τη βροχή. Λες και δεν είχα ξαναδεί. Κάπου σ’αυτά τα μέρη πρέπει να τη συνέλαβαν οι άνθρωποι.
Η βροχή είναι ζωοποιός δύναμη. Μη τη φοβάσαι.

Aurora* said...

Υποπτε, ούτε ο Αρκας θυμάται. Κι εγώ Σ/Κ κοντά στις καμένες περιοχές πάλι, και δεν ακούς άλλη κουβέντα παρά μόνο γι αυτά.

Aurora* said...

Νίκο, κρύβε χρόνια. Το τριεθνές, στα Τριπόταμα κοντά. Ακόμα κι εγώ που αγαπώ μόνο τη θάλασσα κι όπου δεν έχει νερό δεν έχω πάει... είναι μέρη εκει που λες, που μ΄αρέσουν.

insomnia#3 said...

χωρίς να μπορώ καλά καλά να το εξηγήσω και παρόλο που το φθινόπωρο πολύ μου αρέσει , η ευχή καλό φθινόπωρο ... μου φαντάζει άκρως καταθλιπτική! Ισως κατάλοιπα από την μακρινή εποχή του σχολείου να'ναι αυτα, ποιός να ξέρει μπορεί κα΄τι σαν τις ανεξήγητες μελαγχολίες τ'απογεύματα της Κυριακής , ιδιαίτερα αν από κάπου ακούστεί σε ραδιόφωνο ποδοσφαιρικός αγώνας ...

Ομως ανεξάρτητα από αυτά , ναι τα πρωτοβρόχια ... ναι αυτά υπέροχα είναι !!!

So , καλό φθινόπωρο κορίτσι ...

:-)

Σπύρος Σεραφείμ said...

μακάρι η βροχή να μπορούσε να καθαρίσει ό,τι μας ενοχλεί...

Aurora* said...

Insomnia#3, δεν σου λέω καλό Φθινόπωρο λοιπόν αλλά καλό χειμώνα :)))

Aurora* said...

Σπύρο, τίποτα δεν μπορεί να καθαρίσει ότι μας ενοχλεί, δυστυχώς φίλε μου

John D. Carnessiotis "Asteroid" said...

Όχι, δεν μας αρέσουν και τα απωθούμε όσο μπορούμε...
Πιστεύουμε στην αιώνια καλοκαιρία!.. Φανατικά!!!
:-)