Monday 3 September 2007

Επιστροφή με εικόνες που με πλήγωσαν

στο προηγούμενο ποστ είναι το "πριν"


τα δέντρα πέθαναν 'ορθια στον Καϊάφα

Δέκα μέρες μετά, καπνίζει ακόμα το υπεραιωνόβιο πεύκο


Η θέα τώρα στο "καψαλισμένο" στάδιο της Ολυμπίας

Πρέπει να σας μιλήσω. Βρέθηκα πολύ μακριά από τις φωτιές, όμως έβλεπα τις φλόγες. Πρακτικά δεν κινδύνευα, όμως πανικοβλήθηκα. Βράδυ Σαββάτου τα μάζεψα κι έφυγα, ήξερα ότι αν έπιανε μια σπίθα, με τόσο αέρα κι όλη την πυροσβεστική χιλιόμετρα μακριά, θα καιγόταν η περιοχή μου. Οχι, το σπίτι μου ήταν πρακτικά άκαφτο. Δεν είχε ευφλεκτα υλικά και περιτριγυρίζεται από γκαζόν, άρα κανένας κίνδυνος. Παρόλα αυτά, δεν μπορούσα να βλέπω την ημέρα μαύρο και τη νύχτα κόκκινο ουρανό, κι έφυγα. Πήγα στο διαμέρισμα, στα μπετά ανάμεσα, να μη βλέπω τίποτα. Η τσιμεντούπολη ήταν τόσο φιλόξενη!!!
Γιατί σας τα έγραψα? Για να κατανοήσετε την ψυχολογική κατάσταση των πυροπαθών. Τη Δευτέρα, στην τσιμεντούπολη ούσα, έπαθα σοκ, κανονικό. Φαντάζεστε αυτοί? Αυτούς που ήταν μέτρα ή και μέσα στη φωτιά σκεφτόμουν και δεν άντεχα...
Χτες, πήγα στην Ολυμπία και στον Καϊάφα, μέρη που μεγάλωσα αγαπώντας τα, μέρη που πήγαινα 2-3 φορές το χρόνο κι έχω αναμνήσεις.
Είδατε τι βρήκα. Προσπαθώ να συνέλθω...
Ηθελα να είμαι σύντομη και να σας δώσω μόνο να κατανοήσετε την κατάσταση ενός ανθρώπου που αν και δεν νοιώθει απειλή άμεσα, τρομάζει για ότι συντελείται. Και έτσι ίσως μπορέσετε να καταλάβετε κι εκείνους που άστεγοι και χωρίς δεύτερη αλλαξιά μαζεύουν τα κομμάτια τους προσπαθώντας να ξεχάσουν τον εφιάλτη.



5 comments:

ΠΡΕΖΑ TV said...

Δεν μπορουμε να πουμε και πολλα γι'αυτην τη καταστροφη....

Σπύρος Σεραφείμ said...

το πιο άγριο ζώο είναι ο άνθρωπος...

το έχουν πει άλλοι, αλλά το δανείζομαι γιατί είναι αληθινό και σοφό.

giftaki said...

Τι να πεις...το βλέπεις

Λούκι said...

Σου κοπιάρω το μήνυμα που μου έστειλε ένας φίλος όπου το χωριό του Βαρβάσαινα καταστάφηκε.

" Περπατάς στον αρχαίο χώρο, εκεί που κυλάει ο Αλφειός και νομίζεις οτι βρίσκεσαι στις πύλες του Άδη. Νομίζω, ότι κάηκε όλη η παιδική μου γεωγραφία. Ας είναι..."

Να' σαι καλά

Aurora* said...

Ας είναι το τελευαταίο ποστ που δεν μπορώ να σχολιάσω ή να απαντήσω τα σχόλια σας. Αυριο λέει θα βρέχει, μακάρι να ξεπλυθεί λίγο η μαυρίλα που μας κατέκλυσε.