Friday 21 September 2007

Ενεργός πολίτης από σήμερα



Θα σας έχει τύχει και σας. Να βλέπετε στραβά που δεν διορθώνονται για πολύ καιρό, να αντιμετωπίζεστε σε υπηρεσίες με, για να το πω ευγενικά, ελαφρότητα από υπαλλήλους ανεύθυνους. Θα έχετε αναρωτηθεί «μα δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος?». Εμένα μου συμβαίνει συχνά και από καιρό είχα αποφασίσει ότι πρέπει να δράσω, το αμελούσα. Τώρα όμως το αποφάσισα.
Θα ενημερώνω τους υπεύθυνους για ότι με ενοχλεί, θα γίνω με άλλα λόγια ενεργός πολίτης. Είναι εύκολο, δε χρειάζεται να τρέχω, με μια φωτογραφική μηχανή έτσι κι αλλιώς κυκλοφορώ, όλοι λίγο πολύ έστω με το τηλέφωνο, μπορούμε να αποτυπώσουμε ότι δεν πάει καλά, e-mail έχουν πια όλοι οι φορείς. Θα τους ενημερώνω λοιπόν με ντοκουμέντα. Θα ενημερώνω και σας και για την απάντηση που πήρα, θα τους το αναφέρω και στο mail ότι στο blog αναφέρεται το θέμα. Κι αν θέλουν ας αδιαφορήσουν. Όλοι μαζί θα τους ξεφωνίζουμε.
Είμαι πεπεισμένη ότι αν όλοι δράσουμε έτσι, κάτι θα αλλάξει.
Σηκώνω λοιπόν σήμερα το λάβαρο της επανάστασης και σας καλώ να αναφέρετε μέσα στην επόμενη βδομάδα κάτι στραβό, δεν μπορεί να μην έχετε. Θα είμαι εδώ και θα περιμένω. Να γίνουμε ενεργοί πολίτες γιατί δεν φτάνει μόνο η κριτική κατ΄ιδίαν.


Σήμερα έχω την παραπάνω εικόνα, είναι η εικόνα που αντιμετωπίζει κάποιος καθώς βγαίνει από το Μετρό, στάση Φιξ, έξοδος Δράκου. Κι αυτό που βλέπετε, ένα φράγμα από 6 κάδους, είναι καλό θέαμα γιατί είναι πρωί και είναι σχετικά άδειοι οι κάδοι. Το βράδυ τα σκουπίδια έχουν κλείσει και το λίγο χώρο που μένει ελεύθερο. Θα στείλω λοιπόν την εικόνα στον κ. Κακλαμάνη που μπορεί και να μην έχει περάσει από κει. Και θα περιμένω μαζί σας την απάντηση. Να το γράμμα:
« Αξιότιμε κ. Δήμαρχε Αθηναίων, σας στέλνω την εικόνα που συναντάει κάποιος πολίτης που βγαίνει το πρωί από το Μετρό, στάση Φιξ, έξοδος Δράκου. Αν περάσετε βράδυ θα είναι πολύ χειρότερα. Θα ήθελα να με ενημερώσετε αν σκέφτεστε να κάνετε κάτι γι αυτό, καθώς και για την απελευθέρωση των εξόδων των πεζοδρομίων στο δρόμο που είναι «περιτοιχισμένοι» από σειρές κάδων σε επαφή με παρκαρισμένα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα η έξοδος από το πεζοδρόμιο να χρειάζεται στρατηγικό σχέδιο. Σας ενημερώνω ότι το θέμα αναφέρεται στο ... (το link στο blog) και εκεί θα αναρτηθεί και η απάντησή σας αλλά και τα όποια μέτρα πάρετε. Με εκτίμηση, περιστασιακός κάτοικος Αθηνών, τα στοιχεία μου».

Σκέφτομαι να το κάνουμε και σαν παιχνίδι, να καλέσω δύο από σας να κάνουν μια αναφορά κι αυτοί άλλους δύο και πάει λέγοντας. Μπορείτε και να αυτενεργήσετε και να την αναλάβετε από μόνοι σας την αρχή της αλυσίδας. Περιμένω.

12 comments:

Shades said...

Μαζί σου ενεργός πολίτης.
Καλό βράδυ.

giftaki said...

Βλέπω τον εαυτό μου. Το καταγγέλω!

ΠΡΕΖΑ TV said...

Μπραβο!!!Πολυ καλη πρωτοβουλια!!!!

Aurora* said...

Shades και Πρέζα περιμένω τις δικές σας αντιδράσεις.

Γυφτάκι για να μη σε θείξω δεν έκανα χαρακτηρισμούς περί τριτοκοσμικής εικόνας, γύφτικου τσαντιριού κι άλλα τέτοια. Δείξε λοιπόν κατανόηση, θα βρείς σε πολλά ακόμα τον ευατό σου.

Pico said...

Aurora...εξαιρετική η πρωτοβουλία σου...

Suspect said...

active member!

Aurora* said...

Ο Δήμαρχος το διάβασε το μειλ και αναμένουμε όλοι μαζι απάντηση.

insomnia#3 said...

pas mal !!!

Anonymous said...

Επικροτώ και εγώ την πρωτοβουλία σου aurora και έχεις δίκιο...ας ξεκινήσουν και οι πράξεις πια !!!
Μαζί σου...

Aurora* said...

A, δεν παίζω, όλοι συμφωνείτε αλλά κανείς δεν ανέλαβε να συνεχίσει. Να πει έστω ένα θέμα που τον ενοχλεί και να ενεργήσουμε.

So_Far said...

Επί χρόνια έγραφα και διάβαζα τις παρατηρήσεις μου στη στήλη της Φοίβης Αθηναίου στα "ΝΕΑ", μετά έπιασα το blogging και τώρα φοβάμαι ότι θα πιάσω το σκουπόξυλο

Aurora* said...

Το σκουπόξυλο για να πας που μάγισσα so_far? Γιατί αν υποψιαστώ οτι το θέλεις για μένα θα πεθάααανω.