Saturday 7 April 2007

Εγώ (1) .. θα ακολουθήσει και συνέχεια

Είναι Μεγάλη Παρασκευή. Εχω πιεί τα ούζα μου και ή θα φάω όλο το καταπληκτικό τσουρέκι που έφερε η Μ.Χ. ή θα καθίσω να γράψω αυτά που διαβάζετε και που δεν θα με κάνουν ρεζίλι επειδή υπάρχει ο διορθωτής στο word. Αλλιώς με το αλκοόλ που κυκλοφορεί μέσα μου, όλο ασυναρτησίες θα ήμουν. Δεν οδήγησα και είχα μια σπάνια ευκαιρία να πιώ όσο ήθελα. Κι είναι νόστιμο το άτιμο το ουζο. Απόψε λοιπόν θα σας μιλήσω για μένα. Δεν ξέρω που θα καταλήξω αλλά ας το πάρουμε από την αρχή.

Και η αρχή είναι ότι τελικώς απεδείχθη λάθος ο γάμος μου. Αντικειμενικά ήταν ένας σωστός γάμος, από αυτούς που οι προξενήτρες θα συνιστούσαν. Δύο νέοι της ίδιας μόρφωσης και κοινωνικής θέσης, της ίδιας ηλικίας, που έχουν ήδη μια ερωτική σχέση, αναγκάζονται να παντρευτούν. Που είναι το λάθος οέο? Το λάθος βρίσκεται στην οικογένεια. Η δική μου τα δίνει όλα στα παιδιά της, η δική του είναι εαυτούληδες. Άρα με την πάροδο των ετών, που σχεδόν γινόμαστε οι γονείς μας, αυτός θα νοιαζόταν μόνο για τον εαυτό του. Εκεί ήταν το λάθος μου, δεν συσχέτισα το μέλλον με τους γονείς του. Κι έγινε κατ εικόνα τους. Μόνο η πάρτη μας (του). Και άνευ ενδιαφερόντων, κολλημένοι στην τηλεόραση. Και στα 40 του έγινε ίδιος με τους 70ρηδες γονείς του και τρόμαξα. Στα 70 δηλαδή τι θα γινόταν?
Και χωρίσαμε, αφού επί διόμισυ χρόνια ήμουν κάτι σαν ανύπαρκτη. Μάλλον λάθος, ως η δούλα και κυρά. Εδινα χωρίς να έχω καν την πολυτέλεια να ακούει τον ήχο της φωνής μου, εκτός αν έκανα προσπάθεια.
Και έμεινα μόνη. Μου πήρε καιρό να συνηθίσω μια ζωή με λιγότερες φροντίδες, χωρίς να σιδερώνω πουκάμισα, χωρίς να μαγειρεύω, χωρίς να μαζεύω τα πιάτα από το τραπέζι όταν γύρναγα σπίτι. Χωρίς να ζητάω, χωρίς να γκρινιάζω. Ξαφνικά ο χρόνος μου μεγάλωσε. Κι είχα χρόνο ελεύθερο, αλλά δεν ήξερα τι να τον κάνω. Δεν είχα ποτέ πριν. Όπως δεν είχα και παρέα να πάω σινεμά, να πιω ένα ούζο, να περπατήσω, να πάω μια εκδρομή. Αυτά και πρίν και μετά. Πάντα ανεκπλήρωτες επιθυμίες, μέχρι σήμερα.

Παρακάτω δεν ξέρω τι να γράψω. Εχασα το στόχο. Σας είπα ξεκινάω κι οπου βγεί. Αλλά κάτι είχα σκεφτεί πριν ανοίξω το πισι. Δηλαδή ένα τέλος. Αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω, είπαμε ουζοκατάνυξη, (χα το κοκκινίζει το word αλλά δεν έχει να προτείνει λέξη, οπότε μένει ως έχει). Κι είχα μάλλον κι ένα ερώτημα. Αλλά ας μείνει η συνέχεια για άλλη φορά.
Καλή ανάσταση να έχετε, δεν έχω φωτογραφίες επειδή βλακωδώς τις έχω περάσει σε εξωτερικό δίσκο και δεν τον πήρα μαζί στο εξοχικό, αν είναι να κουβαλάω ολόκληρο το γραφείο να μου λείπει.
Δεν ξέρω αν θα προλάβω να γράψω τις επόμενες 3 μέρες, μετά πάω ταξίδι στην Κίνα. Έχω αγωνία να δω έναν άλλο πολιτισμό. Πιο παλιό από το δικό μας. Θέλω να πάω στις γειτονιές του Πεκίνου, να μπω σε σπίτια απλών κινέζων. Ελπίζω με τη βοήθεια ενός έλληνα και 15 κινέζων που σπουδάζουν ελληνικά να το κάνω. Και θα σας ενημερώσω.

Αναρωτιέμαι γιατί σας έγραψα για μένα. Δεν ξέρω. Πειράζει?

12 comments:

Markos said...

Καλή Ανάσταση !!!
Το γιατί έγραψες πάντως, η καρδούλα σου το ξέρει.
Έτσι ήθελε έτσι έκανε.
Να είσαι πάντα καλά.
Καλό ταξίδι και καλή επάνοδο.

Aurora* said...

Μάρκο σ ευχαριστώ πολύ. Μάρκος ο ευγενικός έπρεπε να λέγεσαι.

John D. Carnessiotis "Asteroid" said...

Είτε τάγραφες αυτά είτε δεν τάγραφες - η δέσμευση ισχύει : παρέα για ούζα εσύ, μπύρα εγώ, τώρα πια θάχεις περισσότερη! Αλλά αυτό το ξέρεις, κιόλας, έτσι;
:-))

Aurora* said...

Αστερ μου... το ξέρω. ΄Να είσαι καλά

Pico said...

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία..Ή με τα λόγια του Βενιαμίν Φραγκλίνου "όποιος θυσιάζει στο όνομα της ασφάλειας την ελευθερία, δεν του αξίζει ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Πάντως με κάτι τέτοια άλματα προς τα εμπρός αποκτά νόημα η καινούργια αυγή λέω εγώ..
Καλησπέρα

Aurora* said...

Pico καλώς ήλθατε. Ακριβώς αυτό λέω, σε άντρες κυρίως, οι οποιοι διατείνονται ότι δεν μπορούν να χωρίσουν. Ο βασικός λόγος πιστεύω ότι είναι η βολή τους. Και η δωρεάν δούλα και κυρά.
Εγώ τόλμησα πάντως. Κυρίως για να ορίζω τον εαυτό μου και δεύτερον για να μπορώ να ελπίζω.

takis said...

Πολλά ούζα τώρα τελευταία βλέπω...Πάντως αν ειναι να μας γράφεις τέτοια, εκ βαθέων, κείμενα...μπορείς να συνεχίσεις να πίνεις...και όχι μόνο αυτό, αλλά κερνάω το επόμενο.
Αν οι γιορτές,επίσης, προσφέρονται για τέτοιου είδους ενδοσκόπηση τότε ας γίνονται συχνότερα...

Τα σχόλια που θέλω να κάνω θα τα γράψω αφου γυρίσεις απο το ταξίδι...γιατί εκει φαντάζομαι δεν θα έχεις πολύ χρόνο για μπλόγκινγ.

Για τώρα θα πώ μόνο ότι δεν συμφωνώ με την αναγωγή του λάθους στην οικογένεια.
Η οικογένεια παίζει ρόλο αλλά υπάρχουμε και εμείς σαν ώριμες πια προσωπικότητες.
Πιστεύω οτι ειναι πιο πολύπλοκο.

Anonymous said...

Sas grafw apo China. Blepw elaxista ellinika kai den mporw na grapsw. To menou einai sta Kinezika, opote min zitate polla. Aplws xerw tis theseis twn entolwn.
Loipon, to Pekino to katestrepse o Mao. Den afise tipota orthio kai etsi ola ta palaia ktiria ektos apo ta anaktora den yparxoyn. Ola einai meta to 195.. H Shaghai, opou vrika to paron pc, einai alli ipeiros. Allos kosmos, exei ouranoxistes kai mikra spitakia kai geitonies. Pinw ena kafe kai trexw na tis exereynisw.
Polla filia se olous

Anonymous said...

ennoeitai oti ta anwterw ta egrapse i Aurora alla den dexetai na me kanei sign in. oyte tipota allo.

So_Far said...

Aurora*, εγώ μαζί σου που τα γράφεις όλα αυτά. Και πολύ καλά κάνεις και τα πετάς. Το ίδιο έκανα και εγώ και ήδη αισθάνομαι πολύ καλύτερα.
Όσον αφορά την εξήγηση δεν έχω παρά να συμφωνήσω και να πω εδώ και το δικό μου λάθος: Θεωρούσα ότι έχοντας αρνητικές εμπειρίες από την οικογένειά του ΔΕΝ θα έκανε τα ίδια. Με τα χρόνια διαπίστωσα ότι απλά έγινε χειρότερος από αυτούς. Μοιάζουν λοιπόν και δεν ξεφεύγουν, δεν είναι γενικός κανόνας αλλά δυστυχώς εμείς οι δύο έχουμε κοινές αναφορές..
Να περνάς καλά στο Πεκίνο, πολύ καλά έκανες και πήγες και να μην κάθεσαι να σκας.. είμαστε συνάδελφοι σε πολλά τελικά...

Ντεφι said...

στην υγειά σου, στο ελληνικό ούζο, στην ανοιχτωσιά του μυαλού και των λέξεων που μας κοινώνησαν και στα ωραία που ζεις εκεί στο Πεκίνο.

έλα να μας πεις εκτενώς...

μάτσι.

Anonymous said...

Γράφε aurora μου, γράφε.
Δύσκολες πόρτες καλούμαστε ορισμένοι να ανοίξουμε και να κλείσουμε στη ζωή. Σημασία έχει τελικά να πατάμε γερά και να αισθανόμαστε καλά όταν το αντικαθρέφτισμά μας μας κυττά περίεργα...
Κι' αν το γράψιμο λειτουργεί σαν ψυχοθεραπεία, θεμιτό είναι.
Να είσαι καλά στο Πεκίνο, να γευτείς καινούργια και διαφορετικά πράγματα, εικόνες, μυρωδιές, γεύσεις, νοοτροπίες, ότι έρθει στο διάβα σου.
Κι΄ότι θέλεις μοιράσου το μαζί μας.:)))