Thursday 11 September 2008

Επιστροφή

Στις 23.00 είναι κλειστό ακόμα το κρινάκι

Έλειψα καιρό. Δουλειές, διακοπές για μεγάλο διάστημα, επιστροφή με επισκευές και γενική ανακαίνιση στο σπίτι. Είπαμε ότι κάνω νέο ξεκίνημα.

Στο μεταξύ, επισκέφτηκα μερικούς από σας και σας βρήκα τελείως κλειστούς. Δεν ξέρω τι τρέχει και δεν μπορώ να διαβάσω φίλους που αναφέρονται στα δεξιά. Αν το διαβάσουν ας ρίξουν εδώ ή στο μέιλ ένα σημείωμα για το τι συμβαίνει.

Σε μένα πάλι. Πέρασα καλά, ήσυχα. Μου είχε λείψει να μείνω σε έναν τόπο, να μην κουβαλάω βαλίτσες. Άραξα στο εξοχικό, η πιο μακρινή βόλτα ήταν στον καμένο Καϊάφα, δεν άντεξα ούτε φωτογραφία να βγάλω.

Πήγα βράδυ, όταν το σκοτάδι τα έκρυβε όλα, κι ας ήταν η πανσέληνος με την έκλειψη. Κατά τις 2.00 μετά τα μεσάνυχτα, τα κρινάκια στην αμμουδιά άνοιξαν και η μυρωδιά τους μ έκανε να ξεχάσω ότι φέτος ήταν αλλιώς. Όταν ξημέρωσε το σοκ ήταν μεγάλο, παντού μαυρίλα. Μόνο κάτι πευκάκια είχαν βγεί, από δύο έως και τριάντα πόντους. Ο Α πότιζε καμιά πενηνταριά. Κουβαλούσε νερό σε μπουκάλια και όσα ήσαν στο διάβα του τα πότιζε. Δυό ήσαν δίπλα στη γραμμή του ΟΣΕ, σίγουρα θα τα έκοβαν μετά. Ισως ήταν καλύτερα να ποτίζει άλλα τον συμβούλεψα, αλλά δεν ήθελε να παραδεχτεί ότι ήσαν καταδικασμένα να μη μεγαλώσουν. Δεν μπόρεσα να μείνω μέσα στην κάπνα και τη μαυρίλα, τα μάζεψα κι έφυγα.

Από το σπίτι πέρασε λίγος κόσμος, αλλά επειδή είχα και δουλειά, ήταν ότι έπρεπε. Το φετινό καλοκαίρι ήταν από τα πιο ήσυχα αλλά συνάμα από τα πιο καλά των τελευταίων χρόνων. Αφησα το εξοχικό προγραμματισμένα, εδώ και κάτι χρόνια έφευγα σχεδόν ξαφνικά και μετά αργούσα να ξαναπάω, μισομαζεμένο άφηνα το σπίτι. Φέτος συμμάζεψα, μέχρι την τσάντα του μπάνιου έπλυνα και ας ξέρω ότι εκεί ο Σεπτέμβρης είναι ο καλύτερος μήνας για μπάνιο. Η θάλασσα ήταν τέλεια το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Κι αυτό θα είναι, αλλά άρχισα τα ταξίδια και δεν θα πάω.

Εσείς πως περάσατε το καλοκαίρι σας?


1 comment:

7Demons said...

Από ψιλό- εώς χοντρό- χάλια περάσαμε το καλοκαίρι μας(κι ας μη βάλαμε κώλο κάτω-ένα σκασμό μέρη γυρίσαμε).

Κατά τα λοιπά, Καλώς μας Ήρθατε πάλι στη μπλογκογειτονιά!